جراحی بینی استخوانی جزو جراحی هایی می باشد که محدوده عمل جراح بالا بوده و می تواند بینی خوش تراش و زیبایی که انتظار می رود برای بیمار به دنبال آورد. اگر شما هم به دنبال جراحی بنی خود هستید، هر انچه باید درباره جراحی بینی استخوانی بدانید را در این مقاله توضیح خواهیم داد. جراحی بینی استخوانی به دلیل پوست نازکی که در اطراف این ناحیه قرار دارد بسیار راحت تر از بینی گوشتی است. در بینی گوشتی پوست ضخیم و غضروف کم توان مانع قدرت عمل جراح می شود ولی در این مدل کار او آسان تر است. بینی استخوانی یا بینی عقابی و یا قوزدار دارای بافت و غضروف مستحکم بوده و انجام جراحی را ممکن می سازد. پس ویژگی های این نوع بینی را در قوز دار بودن، نازک بودن پوست و استحکام مناسب غضروف خلاصه می شود.
حال هدف از این جراحی می تواند رفع ایرادات ظاهری و زیبا تر کردن چهره از طریق اصلاح قوز بینی یا بزرگ کردن حفره های آن باشد و یا بهبود عملکرد تنفسی فرد از طریق برداشتن پولیپ و یا اصلاح انحراف بینی. در هر صورت برای کسب بهترین نتیجه توصیه می شود با تحقیق و پرس و جو بهترین مرکز جراحی بینی استخوانی در تهران را انتخاب نموده و مراجعه نمایید. به طور قطع یقین در این مراکز جراحان زبده ای این جراحی را انجام می دهند. در صورتی که بینی خود را به دست بهترین جراح بینی استخوانی در تهران نسپارید، غیر از اینکه ممکن است آنچه دلخواهتان بود بدست نیاید، سلامتی خود را نیز به مخاطره انداخته اید. حال در این مقاله ابتدا کمی بیشتر با ساختار این نوع بینی و مشکلات آن آشنا شده، سپس نحوه جراحی، عوارض، مراقبت های قبل و بعد از جراحی را توضیح می دهیم.
ساختار بینی استخوانی
ساختار بینی استخوانی یا بهتر است بگوییم کلیه بینی ها از سه لایه تشکیل شده است:
- لایه اول شامل لایه عضلانی نازکی که به قسمت زیر خود اتصال دارد
- لایه دوم استخوان غضروف بینی
- لایه سوم پوست و مخاط که روی این ناحیه را می پوشاند.
تفاوت بینی ها در نوع بافت و غضروف تشکیل دهنده بینی می باشد. بینی های گوشتی بافت استخوانی و غضروف ضعیف و بینی های استخوانی بافت قوی و مستحکمی دارند.
آشنایی با مشکلات بینی استخوانی
حال که با ساختار بینی استخوانی آشنا شدیم در این قسمت مشکلات مرتبط و نحوه رفع آن ها را بررسی می کنیم: جراحی بینی استخوانی غیر از زیبایی جنبه درمانی نیز دارد. مشکلاتی مانند احرافات تیغه بینی، کجی، پولیپ، شکستگی و ….
در انحراف بینی، تیغه وسط در مرکز بینی قرار نگرفته و به یک سمتی تمایل دارد. این مشکل ممکن است ژنتیکی یا وراثتی نیز باشد. همچنین ضربه و شکستگی بینی می تواند منجر به انحراف آن شود. برای برطرف کردن این مشکل انحراف آن قسمت اصلاح و سپتوم در وسط بین دو طرف بینی قرار می گیرد. غیر از ظاهر زیبا جنبه درمانی نیز دارد. در مواردی نیز قوز و برامدگی روی بینی باعث عدم تناسب می گردد که به راحتی قابل رفع کردن است.
عمل بینی استخوانی فانتزی یا بینی استخوانی طبیعی؟
شاید شما هم جزو افرادی هستید که به دنبال جراحی بینی استخوانی فانتی هستید. در نگاه اول این نوع عمل ها جذاب تر و به روز تر است ولی موضوعی که مطرح می شود این است که این مدل بینی متناسب با چهره هر شخصی نمی باشد. در این مدل از بینی قوس زیبایی در قسمت پل بینی می باشد و نوک بینی را به سمت بالا قرار می دهند. بیش از حد بزرگ یا کوچک کردن یا سربالا نمودن نوک بینی ممکن است بجای اینکه چهره را زیباتر نماید، از حالت طبیعی خارج نموده و تناسب چهره فرد بهم می ریزد.
یکی از پارامترهای مهم در این زمینه نوع بینی و فرم آن است. تشخیص این مورد بر عهده جراح می باشد. در اولین جلسه مشاوره و معاینه بهتر است انتظارات خود را از نتیجه عمل برای جراح بیان نمایید. سپس پزشک با بررسی موارد مختلف و تاثیر گذار به شما توضیح خواهد داد که بینی استخوانی فانتزی به چهره شما می آید یا بینی استخوانی طبیعی؟ و در نهایت نتیجه جراحی بسته به وع بینی بیمار، وضعیت داخلی بافت ان، سلیقه بیمار و صلاحدید پزشک مشخص می شود..
اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی
این جراحی مانند درمان های دیگری که انجام می گیرد نیاز به مراقبت ها قبل و بعد از عمل دارد. در صورتی که این قبیل مراقبت ها معمول گرد، غیر از کسب رضایت از نتیجه عمل کمترین عوارض را نیز برای فرد به دنبال خواهد داشت. پس تاکید می شود با مراجعه به بهترین جراح بینی استخوانی در تهران و گرفتن مشاوره از او، بهترین حالت را برای خود رقم بزنید. در اینجا مهم ترین توصیه ها را بیان می نماییم:
- به مدت دو هفته قبل از عمل از مصرف داروهای مسکن و منعقد کننده خون مانند ایبوپروفن خودداری نمایید. چون احتمال خونریزی در حین عمل را افزایش می دهد.
- به مدت دو هفته پیش از جراحی مصرف مشوربات الکلی و دخانیات را متوقف نمایید.
- جراح را کاملا در جریان پرونده پزشکی، داروهای مصرفی یا داروهایی که به آن ها حساسیت دارید قرار دهید.
- کلیه آزمایشاتی که پزشک برایتان تجویز نموده است انجام و به همراه داشته باشید.
- از شما خواسته می شود شب قبل از عمل استحمام کرده و به مدت 8 ساعت ناشتا باشید.
- در روز عمل حتما همراهی با خود داشته باشید. چون این جراحی تحت بیهوشی کامل صورت می گیرد و نیاز به همراه ضروری است.
مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی
- استفاده از کمپرس سرد بر روی بینی و اطراف آن به مدت دو روز بعد از عمل
- بالا نگهداشتن سرو نخوابیدن به پهلو
- خودداری از حمل وسایل سنگین و ورزش و شنا کردن
- پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت یک ماه، در صورت لزوم از ضد افتاب های با کیفیت بالا استفاده نمایید.
- اجتناب از بالا کشیدن بینی و تنفس عمیق
- مراقبت از بینی در مقابل هر گونه ضربه ای
- جلوگیری از خاراندن بینی
- در طول هفته اول از غذاهای نرم استفاده نموده و میزان نمک مصرفی خود را کاهش دهید.
- پرهیز از استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی های الکلی بنا به توصیه جراح
- چسب زدن مداوم بنا به تجویز و راهنمایی جراح
عوارض جراحی بینی استخوانی
یکی از روند های معمول جراحی های زیبایی مراقبت بعد از درمان برای کاهش عوارض می باشد. در این قسمت در مورد عوارض جراحی بینی استخوانی مطالبی را مطرح می نماییم.
یک از شایع ترین عوارض جراحی ها از جمله این عملف در و ناراحتی پس از آن می باشد که به دلیل تغییراتی که در ساختار غضروف و استخوان بیمار انجام شده پیش می آید. برای رفع این مشکل جراح داروهای مسکنی را تجویز می نماید که در صورت احساس درد از آن ها استفاده شود.
تورم و التهاب یکی دیگر از مواردی است که غالبا پس از جراحی، بیمار با آن مواجه خواهد شد. می توان برای کاهش آن از کمپرس یخ استفاده کرد. لازم به ذکر است این تورم و کبودی به مرور زمان رفع می شود.
معمولا پس از جراحی فرد دچار مشکلات تنفسی و گرفتگی بینی می شود و یا ممکن است ترشحات خونی از بینی بیمار خارج شود که طبیعی بوده و با مشورت با جراح به راحتی قابل حل می باشد.
هزینه جراحی بینی استخوانی
یکی از مهم ترین مسایلی که در مورد جراحی های زیبایی مطرح می شود، هزینه این نوع درمان ها است. در برخی موارد فرد نیاز مبرم به عمل بینی از نوع درمانی دارد و تنها جنبه زیبایی چهره برایش مطرح نیست. در این صورت مساله حساس تر می شود و بنابراین در انتخاب فاکتورهای مورد نظر باید دقت بیشتری نمود. در کل هزینه جراحی بستگی به پارامترهایی مانند دستمزد جراح، هزینه بستری در بیمارستان یا کلینیک، هزینه داروهای مصرفی، لوزام جانبی مورد نیاز در این نوع درمان و … دارد.
از جمله این موارد مطروحه دستمزد جراح است. مسلما اگر شما به دنبال انجام بهترین جراحی بر روی بینی خود هستید باید به دنبال بهترین جراح بینی استخوانی باشید و برای این موضوع هزینه بیشتری را پرداخت نمایید. همچنین هزینه پرداختی بابت بیمارستان یا کلینیک هم موردی هست که بستگی به انتخاب شما دارد. اگر بهترین مرکز جراحی بینی استخوانی را در تهران مد نظرتان باشد، باید پرداخت بیشتری را انجام دهید. ولی توصیه می شود به هیچ عنوان گول مبالغ و دستمزدهای پایین را نخورید.این جراحی غیر از زیبایی بر سلامت عمومی فرد نیز تاثیر گذار است و کوچکترین بی مبالاتی یا عدم مهارت پزشک مشکلات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.
کلام آخر
جراحی بینی استخوانی کمی راحت تر و قابل پیش بینی تر از بینی های گوشتی می باشد. ولی نباید از خاطر برد که این نوع جراحی هم همراه با عوارض، مزایا و معایبی خواهد بود که در این مقاله به تعدادی از آن ها اشاره شد. همچنین نکته مهم انتخاب هایی است که افراد انجام می دهند. از جمله انتخاب جراح، انتخاب کلینیک زیبایی یا بیمارستان و …. قابل ذکر می باشد که مراقبت های قبل و بعد از عمل نتیجه مستقیمی در نتیجه درمان خواهد داشت.
مطلب فوق توسط نویسندگان تهران جراحی با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار تهران جراحی نمیباشد. (دکتر دهقان)