داشتن گونه های برجسته باعث افزایش جذابیت و گیرایی افراد شده و حس شادابی و جوابی را منتقل می نماید. به همین دلیل کاشت گونه امروزه طرفداران زیادی علی الخصوص بین خانم ها پیدا کرده است. علت گونه های صاف یا کم برجسته می تواند افزایش سن، سوانحی مانند سوختگی و تصادفات و یا بصورت ژنتیکی باشد. حال اینکه کاشت گونه چگونه انجام می شود موضوع این مقاله می باشد. روش های مختلفی برای گونه گذاری وجود دارد اعم از پروتز، تزریق ژل یا چربی در قسمت میانی صورت. اینکه کدام روش برای فرد مناسب می باشد در تخصص پزشک می باشد. در این مقاله در خصوص انواع روش های کاشت گونه و توضیحاتی خواهیم داد. پس اگر شما هم در زمره افرادی هستید که تصمیم به این جراحی زیبایی گرفته اید تا پایان مقاله همراه باشید تا به تمامی ابهامات و سوالات شما پاسخ داده شود.
انواع روشهای کاشت گونه
روش های مختلفی برای گونه گذاری وجود دارد که در این قسمت با انواع روش های کاشت گونه آشنا می شویم:
- گونه گذاری به وسیله تزریق ژل گونه
در صورتی که طرفدار روش های موقتی هستید، تزریق ژل گونه و یا چربی از جمله این روش ها می باشد. در تزریق ژل نیازی به بیهوشی عمومی نیست و تحت بی حسی موضعی این عمل انجام می گردد که این از مزایای آن به شمار می رود. ماده تشکیل دهند ژل تزریقی از هیالورونیک اسید یا مایع میان بافتی بدن انسان است بنابرای خطری برای بدن فرد ایجاد نمی شود. ماده تشکیل دهنده چربی نیز از چربی خود فرد در قسمت شکم یا کشاله ران است. معایبی که این دو روش دارند مربوط به ماندگاری تزریق ژل به گونه یا چربی می باشد. معمولا 8 تا 10 ماه پس از تزریق این مواد جذب بدن می شوند و دائمی نیستند. همچنین عدم تقارن و احتمال برجستگی در یک طرف از دیگر مشکلات این دو روش به شمار می رود. احتمال عفونت نیز در این دو روش وجود دارد که نیاز به مراقبت بیشتری می باشد.
- پروتز گونه
این روش دائمی بوده و نیاز به تعویض یا ترمیم ندارد مگر در شرایط خاصی مانند عفونت محل جایگذاری که پزشک مجبور به تعویض پروتز می نماید. در پروتز گونه از پروتزهایی که از بافت سخت تهیه شده اند و کمی نرم تر از بافت استخوان هستند استفاده می شود. اندازه و شکل آن ها بستگی به خواسته فرد و نیاز او دارد. ممکن است فقط نیاز به گونه گذاری باشد و ممکن است در کنار آن نیاز به پرکردن استخوان کف چشم و گودی پلک پایین نیز باشد. این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و پزشک قسمت داخلی گونه را از بین دندان ها و لپ برش داده و پروتز را در این قسمت قرار می دهد. بوسیله پیچ های مخصوص پروتز ثابت شده و محل برش بخیه زده می شود. این بخیه ها جذبی بوده و نیازی به کشیدن ندارند. دائمی بودن این روش جزو مزایا و احتمال عفونت و نیاز به بیهوشی عمومی چزو معایب ان به شمار می رود.
- جراحی استخوان برای گونه گذاری
این روش معمولا حالت درمانی دارد و جزو روش های زیبایی نمی باشد. برای افرادی که در سوانح یا تصادفات قسمتی از گونه را از دست داده اند استفاده یم شود. این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام شده و استخوان به محل اصلی خود انتقال می یابد و در صورت فرورفتگی یا عدم تقارن، کاشت گونه انجام می شود.
مراقبت های قبل از پروتز گونه یا جراحی ژل و چربی
- مراجعه به بهترین جراح کاشت گونه جهت بررسی وضعیت پرونده پزشکی و اطلاعات دارویی
- عدم مصرف دخانیات
- استحمام قبل از عمل و یا تزریق
- ناشتا بودن برای عمل جراحی یا تزریق ژل یا چربی
- پوشیدن لباس های چلو باز و گشاد در روز جراحی
- اصلاح صورت برای آقایان و نداشتن آرایش و لاک ناخن برای خانم ها به دلیل مواد شیمیایی موجود در ان ها
مراقبتهای بعد از پروتز گونه و تزریق ژل یا چربی
نیاز به مراقبت های بعد از پروتز گونه و تزریق ژل یا چربی برای دستیابی به بهترین نتیجه غیر قابل اجتناب است. این اقدامات در ذیل آورده می شود:
- بر روی محل جراحی از یک پوشش پارچه ای تنگ استفاده می شود تا پروتز در محل خود باقی بماند و ژل و چربی نیز تکان نخورد و شناور نگردد. این کار باعث کاهش تورم صورت نیز می گردد.
- در دور روز اول پس از جراحی از کمپرس یخ برای کاهش کبودی و تورم استفاده کنید . این کار را هر 20 دقیقه تکرار کنید. از روی سوم به بعد می توانید هر نیم ساعت از کمپرس گرم استفاده نمایید. تورم ممکن است تا دو هفته طول بکشد.
- برای جلوگیری از عفونت روزی چهار بار بخیه ها را با دهانشویه یا آب نمک شستشو دهید.
- به مدت ست هفته تا یک ماه از اعمال فشار بر روی پروتز جلوگیری کنید.
- خانم ها تا دو هفته بعد از عمل پروتز به هیچ عنوان ارایش نکنید.
- به مدت یک هفته مایعات و غذاهای نرم که نیاز به جویدن ندارد استفاده کنید.
- از صحبت کردن زیاد، خندیدن و جویدن آدامس بپرهیزید.
- داروهای تجویزی را سر موقع و منظم مصرف نمایید.
عوارض کاشت گونه
معمولا تمامی عمل های جراحی و زیبایی عوارضی را به همراه دارد. تنها راه کاهش آن مراجعه به بهترین جراح کاشت گونه می باشد. در این قسمت در خصوص عوارض کاشت گونه مطالبی بیان می گردد:
- هماتوم در قسمت گونه
- عفونت در محل برش و بخیه ها که باعث پس زدن پروتز می گردد و با مصرف آنتی بیوتیک تجویزی از بین می رود. در غیر اینصورت و تداوم عفونت ممکن است جراح مجبور به خارج نمودن پروتز گردد.
- آسیب به اعصاب حسی ناحیه لب بالایی و پایینی که باعث کم حسی یا بی حس شدن محل می گردد.
- عدم تقارن در محل قرار گرفتن پروتز ها که در مواردی نیاز به جراحی مجدد می باشد.
- تورم و کبودی در ناحیه عمل
کلام آخر
کاشت گونه جزو عمل های زیبایی و درمانی محسوب می شود که کوچکترین خطا ممکن است باعث ایجاد مشکلات عدیده ای برای بیمار گردد. یکی از مزایای انتخاب بهترین جراح کاشت گونه این است که بهترین روش کاشت گونه با توجه به وضعیت جسمانی فرد، بهترین شکل جایگذاری و کمترین عوارض برای فرد انجام گردد.
مطلب فوق توسط نویسندگان تهران جراحی با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار تهران جراحی نمیباشد. (دکتر دهقان)